VIGNETI MASSA / “Monleale” Barbera Colli Tortonesi DOC 2013, 14%
30.00 € Litre: 40 €/l
Sügav rubiinpunane, lopsakas kuid samas range ning jõuliselt kuiv Barbera. Aroomis koheselt küpsed kirsisd, magusad vürtsid, kakao, šokolaad, eukalüpt, aromaatsed ürdid, eriti salvei. Suus annab vein koheselt tunda mõnusat vürtsikust ja küpseid vilju, on tunda viinamarjale omast mõnusat värskust, kergelt soolast soont ja tugevat keha.
Tanniin, nagu traditsioonilises Barberas, on siidine ja hellitav ning ei sega absoluutselt veini lihavat viljakust. Vastupidi, see annab veinile meiserliku elegantsi, mille puuviljane ja vürtsikas taust on eelmäng lõputule püsivale järelmaitsele.
Vigneti Massa keldrid on näidanud ja näitavad tänagi, et Piemonte pole mitte ainult suurepäraste punaste maa, vaid ka suurepäraste valgete veinide kodu, millel on tugev laagerdumispotentsiaal.
Vigneti Massa on Massa esivanemate poolt 1879. aastal asutatud pereettevõttena tegutseva veinitehase nimi, mis täna uhkeldab umbes 300 meetri kõrgusel Monleale'i küngastel 23 hektari suuruse kinnistuga.
Sügav rubiinpunane, lopsakas kuid samas range ning jõuliselt kuiv Barbera. Aroomis koheselt küpsed kirsisd, magusad vürtsid, kakao, šokolaad, eukalüpt, aromaatsed ürdid, eriti salvei. Suus annab vein koheselt tunda mõnusat vürtsikust ja küpseid vilju, on tunda viinamarjale omast mõnusat värskust, kergelt soolast soont ja tugevat keha.
Tanniin, nagu traditsioonilises Barberas, on siidine ja hellitav ning ei sega absoluutselt veini lihavat viljakust. Vastupidi, see annab veinile meiserliku elegantsi, mille puuviljane ja vürtsikas taust on eelmäng lõputule püsivale järelmaitsele.
Food suggestion
Täidlane vein, mis nõuab Piemonte traditsiooni järgi võrdselt täidlasi roogasid. Metsaseene risoto, liharaguu pastad, hautised, ürtidega lambakarre ja kintsuliha, laagerdunud juustud.