We use cookies to make your experience better. To comply with the new e-Privacy directive, we need to ask for your consent to set the cookies. Learn more.
Grüner Veltliner Ried Steinberg Erste Lage
2022
€29.00
38.67 €/l
In stock
SKU
9120009720626
Hajszan Neumann on Viini Grinzingi ja Nussbergi nõlvadel tegutsev biodünaamiline veinimaja, mille rajas sommeljee-restoranipidaja Stefan Hajszan 2002. aastal. 2011. aastal liitus partnerina arhitekt Heinz Neumann (sellest ka maja nimi) ning 2014. aastal anti valdus üle nende sõbrale, Viini tippveinimeistrile Fritz Wieningerile. Majal on ligikaudu 20 hektarit biodünaamiliselt sertifitseeritud viinapuuaedu lubjakivisel ja kivististerohkel pinnasel. Filosoofia keskmes on käsitsikorje, spontaanne kääritus ja minimaalne sekkumine. Portfell jaguneb kaheks: klassikalised Viini veinid – eeskätt Wiener Gemischter Satz DAC, Grüner Veltliner ja Riesling – mis on kuivad, selged ja mineraalsed, ning „Natural“ sari, kus veine tehakse pikema kestakontakti, betoonmunade ja kasutatud 500-liitriste vaatidega, sageli selitamata ja filtreerimata. Veinimaja kuulub respekt-BIODYN ühendusse. Taustaks on oluline, et Viin on Euroopas sisuliselt ainus pealinn, millel on omaenda linnasisene päritolunimetus Wien DAC ja märkimisväärne viinapuuaed otse linna piirides – just selles kontekstis on Hajszan Neumann tõeliste „linnaveinide“ teerajaja ning Gemischter Satz’i kaasaegse taassünni eestkõneleja. Hajszan Neumanni ajaloolises võlvkeldris asub ka 3 Michelini tärni restoran Amador. Seal tegutseb peakokk Juan Amador ja pakub kaasaegset „haute cuisine’i“ hispaania–saksa mõjutustega degusteerimismenüüd, millele sobitatakse muljetavaldav veinikaart (loomulik side Wieningeri ja Hajszan Neumanni veinidega). Ideaalne koht, et näha Viini „linnaveini“ maailma tippgastronomiaga koos töötamas.
| Producer | Hajszan-neumann |
|---|---|
| Country | 20 |
| Region | Wien |
| Volume ml | 750 |
| Vintage | 2022 |
| Alcohol ‰ | 13 |
| Serveerimine | 8-10 |
| SKU | 9120009720626 |
Mereannid: kammkarbid, valge kala sidrunivõikastmega, suitsulõhe. Linnuliha: röstitud kana sidruni-ürdikastmega, kalkun või vasikas. Taimne: seenerisoto, röstitud lillkapsas, kevadrullid. Burrata tomati ja basiilikuga, spargel. Juustud: Comté, Gruyère, ki
Write Your Own Review
