We use cookies to make your experience better. To comply with the new e-Privacy directive, we need to ask for your consent to set the cookies. Learn more.
Monleale
2013
€32.00
42.67 €/l
In stock
SKU
9120009720522
Vigneti Massa on pereveinimaja Piemonte’s, Monleale külas Colli Tortonesi mägedes. Asutatud 1879. aastal, on see tänapäeval tuntud eelkõige tänu Walter Massale – mehele, keda peetakse unustatud viinamarja Timorasso taaselustajaks. 1980. aastate lõpus villis ta esimesed sordipuhtad Timorasso veinid, taastades nii sordi maine ja tehes sellest Colli Tortonesi piirkonna sümboli. Maja toodab nii klassikalisi Derthona segusid kui ka üksikistanduse veine. Walter Massa filosoofia keskmes on terroir’i puhas väljendus, käsitööline tootmine ja minimaalne sekkumine. Veinid on looduslikult küpsed, kõrge happesuse ja mineraalse karakteriga, mis annab neile pikaealisuse ja iseloomu, mida sageli võrreldakse „valge Barologa“. Vigneti Massal on umbes 25–35 hektarit viinamarjaistandusi ning aastas toodetakse ligikaudu 120–150 tuhat pudelit. Viinamarjakasvatus on mahe- ja biodünaamilistel põhimõtetel, kuid ametlikku biodünaamilist sertifikaati neil pole. Massa erilisus seisneb tema rollis kohaliku sordi ja piirkonna taassünni eestvedajana – ta pani aluse kaasaegsele Timorasso edule ja tõstis Colli Tortonesi Piemontes taas maailmakaardile.
| Producer | Vigneti massa |
|---|---|
| Country | 15 |
| Region | Piemonte |
| Apellation | Colli Tortonesi DOC Monleale |
| Volume ml | 750 |
| Vintage | 2013 |
| Alcohol ‰ | 14.5 |
| Viinamarjasort | Babera |
| Täidlus | Täidlane |
| Tootmisviis | Mahe (IT-BIO-019), Biodünaamiline |
| Serveerimine | 16-18 |
| Tehniline info | Tammevaadilaagerdus, kestakontakt |
| SKU | 9120009720522 |
Sobib rikkalikele liharoogadele: hautatud veis, grillitud veisesteik, lambakaree, metsloom, vürtsikas ragù, küpsed kõvad juustud ja trühmlised pastad; ideaalne ka pikalt küpsenud pecorinoga.
Write Your Own Review
